16 Kwie 2019

Jak zablokować kontakt na Facebooku?

Czy wiesz, że Facebook daje ci świetną okazję do zablokowania toksycznego kontaktu ? Jeśli masz prześladowcę, kontakt, który jest naprawdę uciążliwy, musisz sprawdzić najlepszą metodę ochrony. Jeśli masz osobę, z którą nie chcesz się komunikować, zapoznaj się z poniższą instrukcją dotyczącą blokowania niektórych użytkowników Facebooka. Cały proces jest szybki i łatwy . Gdy już wiesz, gdzie znaleźć odpowiednie karty i gdzie kliknąć, jest to naprawdę nieskomplikowane.

Przygotowaliśmy samouczki zarówno dla mobilnej aplikacji Facebook, jak i wersji przeglądarki .
Spójrz poniżej i nie martw się o irytujący kontakt.

Zablokuj kontakt na Facebooku

Jak zablokować znajomego z Facebooka za pomocą przeglądarki internetowej

  1. Przede wszystkim otwórz używaną przeglądarkę .
  2. Przejdź do oficjalnej strony na Facebooku i zaloguj się.
  3. Otwórz profil osoby, która ma zostać zablokowana.
  4. Gdy znajdziesz się we właściwym profilu, kliknij ikonę więcej - trzy kropki jeden - obok ikony wiadomości.
  5. Z wyskakującej listy wybierz Zablokuj .
  6. Następnie, aby potwierdzić swoją decyzję, musisz jeszcze raz kliknąć Zablokuj .
  7. To wszystko, teraz twój prześladowca jest zablokowany !

Jak zablokować znajomego z Facebooka za pomocą aplikacji mobilnej

  1. Na samym początku otwórz aplikację Facebook na swoim urządzeniu. Bez względu na to, czy jest to iOS, czy Android.
  2. Następnie po zalogowaniu otwórz profil , który chcesz zablokować.
  3. Po trzecie, znajdź i kliknij ikonę więcej , czyli trzy kropki jeden.
  4. Z wyskakującego menu wybierz opcję Blokuj .
  5. Potwierdź swoją decyzję, jeszcze raz dotykając opcji Zablokuj .
  6. Otóż to! Właśnie zablokowałeś konkretnego użytkownika FB !

Dlaczego blokuję użytkownika Facebooka?

Gdy zablokujesz jakiegoś użytkownika, bez względu na to, czy jest on twoim przyjacielem, członkiem rodziny, współpracownikiem czy nieznajomym, nie będzie już miał dostępu do udostępnianych treści. Jeśli chcesz uchronić się przed jakąś konkretną osobą, możesz po prostu ją zablokować. Od tego momentu ta osoba nie będzie mogła widzieć twoich postów, szturchać cię, komentować zdjęć, wysyłać wiadomości, widzieć szczegółowych informacji o twoim profilu, a nawet zapraszać na wydarzenia.

Więc jeśli masz prześladowcę lub po prostu chcesz ukryć jakieś informacje przed konkretną osobą, z znanych Ci powodów, możesz to zrobić w ciągu 30 sekund, a następnie możesz spać spokojnie! I nie martw się! Zablokowana osoba nie otrzyma powiadomienia o wykonanej akcji! Jedynym sposobem, aby ten użytkownik odkrył, co się stało, jest odwiedzenie Twojego profilu i ujawnienie, że nie ma on dostępu do żadnych informacji na Twój temat.

Zablokuj kontakt na Facebooku

Przez Marta Luber w 16 Kwie 2019


Jeśli było to pomocne, udostępnij innym i śledź nas na Facebook, Twitter oraz Instagram

rating star rating star rating star rating star rating star
bez oceny